top of page

JobTech Metaverse gör entré

23 november genomförde vi vårt fjärde event "JobTech - a walk in the Park" med att denna gång hålla till på The Park Sjöstaden som redan idag är ett center för digital teknik.

På scenen spelade som vanligt Emelie Fågelstedt en av huvudrollerna som moderator och här är hennes reflektioner.


"Om några år kommer vi att arbeta i Metaverse.


Eller kommer vi? Detta nya utrymme, denna sammanslagning av olika teknologier, är på frammarsch. Användningen av VR-teknik, uppslukande digitala världar och avatarer som möts, talar och samarbetar. Vi är bara i början av utvecklingen av vad som kommer att bli framtiden för internet och utforskar vad det kan användas till. Underhållning, möten, konferenser men även utbildning, produktutveckling och virtuella kontor.


Igår åkte jag på en resa till Mars på två minuter (tack till Imitera). Jag hade också möjligheten att vara värd för en kväll tillägnad JobTech Metaverse - där jag utforskade hur ny teknologi kommer att forma framtidens arbete.


Vi började med en introduktion till Metaverse av pionjären Tomas Bendz på Around The Corner, följt av en virtuell rundtur och praktiska exempel från Katarina Noén på hur Ericsson använder Metaverse för HR och intern utbildning (som omfattar allt från hur man bygger kraftkompetens eller säkerhetsträning när man klättrar uppför en telefonstolpe, till hur man sprider kunskap om företagets hållbarhetsuppdrag). Lisa Boldt-Christmas delade med sig av hur Hyper Island utbildar nästa generations XR-proffs, och sedan delade Peter Säll på Imitera sin syn på vad arbetsmarknaden kan lära sig av spelbranschen när det kommer till att använda VR-teknologier.Metaverse är en möjlighet, som Tomas Bendz så fint uttryckte det. Just nu är vi bara i början för vad som komma skall – att testa det, testa tekniken och utforska vilka typer av innehåll som kan förbättras i en 3D-miljö. Att sätta sig i skorna för att prova ett annat yrke, träffa kollegor på ett virtuellt kontor istället för att ha Zoom-samtal, säkerhetsutbildning för att minska antalet olyckor på arbetsplatsen.


Vi har precis börjat. Det som kommer är något vi ska bygga tillsammans. Så var nyfiken. Sätt på dig ett VR-headset och besök Mars, Amazonas, eller havets djup. Upplev själv vad det innebär att vara helt inne i en digital värld och förstå vad den upplevelsen verkligen tillför till din tolkning och förståelse av hela situationen. Vilken typ av innehåll kan du eller ditt företag ta med till bordet som skulle generera affärs- eller samhällsvärde i VR?


Tack till The Park (och rockstjärneteamet Helena Rex, Mikael Ahlström och Ebba Pecaza) för att ni är värdar för oss i ert nya co-working space dedikerat till Metaverse i Hammarby sjöstad. Och till Olle Lundin och Lars Sjöström på Swedish JobTech för att de presenterade detta event tillsammans med oss ​​på Svenska Nomader; det fjärde gemensamma JobTech-eventet i år! Och tack även till Tankesmedjan Futurion och Hack for Earth Foundation för att de varit värdar för serien tillsammans med oss.


Jag är redo att fortsätta utforska och skapa nya upplevelser och värderingar i Metaverse framöver. Så låt oss fortsätta samtalet! Pinga mig om du är sugen på en fika och en upptäcktsresa i början av nästa år ☕️ för om några år ska vi jobba i Metaverse!"


Comments


Fler nyheter

bottom of page