Inga kommande evenemang för tillfället
 

Genomförda event

 • Den kooperativa arbetsmarknaden
  Den kooperativa arbetsmarknaden
  webinarium
  26 nov. 09:45 – 11:00
  webinarium
  Coompanion är övertygade om att kooperation gör verklig skillnad i människors yrkesliv och har bjudit in arbetsmarknadsminister Eva Nordmark, riksdagspolitiker och aktörer med kooperativa initiativ, för att belysa kooperation som en viktig del av arbetsmarknaden.
 • AI för coacher
  AI för coacher
  webinarium
  24 nov. 14:00 – 14:45
  webinarium
  Årets JobTech pris tilldelades Nils Söderkvist och hans examensarbete ”Recommendation system for job coaches”. I webinariet kommer Nils att presentera sin studie om hur datadrivna metoder och maskininlärning kan användas för att förbättra stödinsatser för arbetssökande.
 • Öppna data i skolsektorn
  Öppna data i skolsektorn
  webinarium
  27 sep. 14:00 – 15:30
  webinarium
  Sveriges kommuner och regioner (SKR), Assedon, Promise och Swedish JobTech samarbetar kring en serie webinarier i höst. Temat rör skolväsendets digitalisering. Hur kan strategisk och systematisk datainsamling öka möjligheterna till adekvat uppföljning inom området?
 • Årsmöte - members only
  Årsmöte - members only
  webinar
  23 juni 09:00 – 10:00
  webinar
  Vi genomför vårt årliga årsmöte. Inbjudan skickas ut separat till medlemmarna
 • Hjälp Arbetsförmedlingen att bli bättre!
  Hjälp Arbetsförmedlingen att bli bättre!
  Webinar
  30 maj 09:30 – 12:00
  Webinar
  Idag presenteras 25% av Platsbankens annonser enbart som annonslänkar från Externa Webbplatser. Det pågår ett arbete med att förbättra visningen av detta. Ta chansen att bidra!!
 • Hur läser man 6,7 miljoner platsannonser?
  Hur läser man 6,7 miljoner platsannonser?
  webinar
  27 maj 15:00 – 16:00
  webinar
  Tillväxtverket läste 6,7 miljoner jobbannonser från Platsbanken för att analysera behovet av digital spetskompetens. Lyssna på det samt hur Danmark redan tillämpar datadriven analys för arbetsmarknaden.
 • Datadriven analys - members only
  Datadriven analys - members only
  Online
  28 apr. 15:00 – 16:30
  Online
  Som föreningsmedlem deltar du i en intressant dialog med bl.a. Tillväxtverket, UKÄ, DIGG och Digitaliseringsrådet om metoden att analysera 6,7 miljoner jobbannonser från Platsbanken för att ge ett underlag till regeringsuppdraget om digital spetskompeten. Separat inbjudan !
 • Testinarium - testa nya innovationer på arbetsmarknaden
  Testinarium - testa nya innovationer på arbetsmarknaden
  Testinarium
  27 apr. 14:00 – 15:00
  Testinarium
  Till testinariet har vi bjudit in startupen Assedon för att presentera sin nya tjänst matchningskollen.se. Du kommer att få testa, utvärdera och ge feedback på lösningen. Syftet är att prova ett koncept där behovsägare av en tjänst får vara med och forma och utveckla den i tidigt skede.
 • Hur kan öppen data och öppen källkod lösa samhällsutmaningar?
  Hur kan öppen data och öppen källkod lösa samhällsutmaningar?
  webinar
  22 mars 13:00 – 14:00
  webinar
  Ett samtal mellan Christian Landgren, initiativtagare till den Öppna skolplattformen och VD för digitaliseringsbyrån Iteam och Niels Paarup-Petersen, riksdagsman för Centerpartiet med digitaliseringsfrågor på sitt bord.
 • Från exjobbare till entreprenör och apputvecklare
  Från exjobbare till entreprenör och apputvecklare
  webinar
  12 mars 10:00 – 10:45
  webinar
  Hur tar man idén från ett exjobb till att bli en vinnare i Hack for Sweden som blir grunden i ett företag? Fred Isaksson berättar om sin entreprenörsresa och visar hur chatbots och grafdatabaser kan hjälpa till att förbättra matchningen. Han presenterar även ett par applikationer för KROM.
 • Hur står det till med KROM?
  Hur står det till med KROM?
  Webinar
  25 feb. 13:00 – 14:30
  Webinar
  Vi möter Arbetsförmedlingens tf. förvaltningsdirektör Martin Kruse och samtalar om pilotprojektet KROM som är ett led i myndighetens reformering, där fristående aktörer ska ta över matchningen mellan arbetslösa och lediga jobb. Vi följer upp motsvarande möte den 30 juni 2020.
 • Policy för öppen programvara hos myndigheter – varför och hur är de formulerade
  Policy för öppen programvara hos myndigheter – varför och hur är de formulerade
  webinar
  12 jan. 10:00 – 12:00
  webinar
  Agenda kommer ....
 • Samtal med Lars Lööw
  Samtal med Lars Lööw
  Zoom-möte
  17 dec. 2020 10:00 – 11:00
  Zoom-möte
  Lars Sjöström och Ann-Therese Enarsson samtalar med Arbetsförmedlingens nya överdirektör Lars Lööw om hur han ser på arbetsmarknadens framtid. Anmäl dig och ställ dina frågor här!
 • Hur är vi anställda i framtiden?
  Hur är vi anställda i framtiden?
  webinar
  04 dec. 2020 09:00 – 9:50
  webinar
  Anställningsformen egenanställda ökar i popularitet och en av förklaringarna är att en del vill ha en större frihet att välja uppdrag och uppdragsgivare. Futurion hjälper till att bena ut begreppen egenanställda, egenföretagare, giggare samt plattformseknomin.
 • AI-lösning för jobbannonser
  AI-lösning för jobbannonser
  Webinar
  02 dec. 2020 10:00 – 11:00
  Webinar
  JobTech Development visar en AI-lösning som ger bättre sökträffar i annonsplattformar och som kan användas för utveckling av nya innovativa digitala tjänster för arbetsmarknaden. https://docs.google.com/presentation/d/1266U4EDehaqGfY7vuMqK0GPZELjgdUt2Qcru1H1XvC0/edit#slide=id.gc6f90357f_0_0
 • Samverkan i praktiken – Utveckling av Öppna data mellan offentliga och privata aktörer
  Samverkan i praktiken – Utveckling av Öppna data mellan offentliga och privata aktörer
  webinar
  01 dec. 2020 10:00 – 12:00
  webinar
  Hur tar man fram nya dataset med externa aktörer? Vilka möjligheter till samarbete har man som offentlig aktör? I denna workshop delas konkreta erfarenheter från bl.a. öppna data-plattformarna JobTech Dev (Arbetsförmedlingen) och Trafiklab (Samtrafiken).
 • Giglab
  Giglab
  webinar
  11 nov. 2020 09:30 – 12:00
  webinar
  Arbetsförmedlingen / Jobtech Development bjuder in till ett webinarium om hur plattformar i gigekonomin kan bidra till en mer inkluderande arbetsmarknad som stärker giggaren.
 • Förvaltning och ansvar kring öppna data
  Förvaltning och ansvar kring öppna data
  webinar
  03 nov. 2020 10:00 – 12:00
  webinar
  En återkommande utmaning är förvaltning och och ansvarsfördelningen av datan. Hur säkerställer vi att alla dataset kan nås via ett samma ställe med liknande upplevelser trots att det finns många producenter av öppna data. JobTech Dev på Arbetsförmedlingen har initierat detta seminarium