top of page

tors 24 feb.

|

webinarium

Hur gick det (egentligen) med JobTech?

Johan Linåker, Lunds Universitet, presenterar studien av Arbetsförmedlingens realisering av Jobtech-plattformen och i samtalet deltar Christian Landgren, VD för Iteam, samt Caroline Söder, VD för Trygghetsfonden TSL.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Hur gick det (egentligen) med JobTech?
Hur gick det (egentligen) med JobTech?

Tid och plats

24 feb. 2022 14:00 – 14:45

webinarium

Om evenemanget

Johan Linåker, forskare från Lunds universitet som följt Arbetsförmedlingens arbete, presenterar studien av Arbetsförmedlingens realisering av Jobtech-plattformen och deras resa från att primärt leverera jobbmatchningstjänster till att möjliggöra hur andra aktörer skapar dessa. Läs mer om forskningen på https://www.swedishjobtech.se/forskning

Samtalet leds av Jonas Jegers och där deltar även :

  • Christian Landgren, grundare av Iteam,  - "Data är verkligen den centrala resursen i en välfungerande arbetsmarknad. Ju mer den är inlåst desto trögare blir matchningen, och tvärtom - ju mer lättillgänglig och kvalitativ datan är desto bättre och snabbare kommer rätt person ha rätt jobb. Förutsättning för Sveriges konkurrenskraft."
  • Caroline Söder, VD för Trygghetsfonden TSL, - ”Vi behöver använda digitaliseringens möjligheter i högre grad, för att nå en mer datadriven utveckling inom matchning på arbetsmarknaden. Inte minst nu med det nya omställningsavtalet som innebär att Trygghetsfonden TSL får ett mer omfattande uppdrag i att både arbeta med uppsagda som behöver nya jobb och möjligheten att erbjuda kompetensutveckling och omställningsstudiestöd till anställda som behöver kompetensutveckling”

Dela detta evenemang

bottom of page