top of page

tors 12 sep.

|

Goto10 + digitalt

Så blir öppna data på arbetsmarknaden mer relevant med AI

Swedish JobTech bjuder in till en dialog om hur möjligheten att skapa förbättringar på arbetsmarknaden genom öppna data kan accelereras med hjälp av AI. Hur vi kan förbättra matchning, minska arbetslöshet och skapa bättre förutsättningar för livslångt lärande som svarar mot arbetsmarknadens behov.

Så blir öppna data på arbetsmarknaden mer relevant med AI
Så blir öppna data på arbetsmarknaden mer relevant med AI

Tid och plats

12 sep. 2024 12:00 – 13:00

Goto10 + digitalt, Hammarby kaj 10D, 120 30 Stockholm, Sverige

Om evenemanget

Öppna data är tillgängliga för alla att använda, dela och vidareutveckla utan restriktioner. Genom att tillhandahålla data från olika myndigheter kan vem som helst skapa smarta lösningar och innovationer som gynnar samhället. På arbetsmarknadsområdet erbjuder exempelvis Arbetsförmedlingen öppna data för att främja transparens och skapa bättre tjänster och beslutsunderlag för arbetsmarknaden.

Regeringens öppna datadirektiv (PSI-direktivet) syftar till att främja användningen av offentliga data och information genom att göra dem tillgängliga för vidareutnyttjande. Möjligheterna är många, men det är viktigt att processen för delning av offentliga data inte fördröjs, eftersom snabb tillgång till data är avgörande för innovation och samhällsutveckling.

Paneldiskussionen kommer att fokusera på varför öppna data behövs, vem som ska driva utvecklingen och hur generativ AI, som ChatGPT, kan maximera nyttan av öppna data för att skapa faktiska förbättringar på arbetsmarknaden.

Dela detta evenemang

bottom of page