top of page

JobTech-priset 2022!

Priset för Bästa akademiska rapport 2022 går till:

Automated Metadata Extraction for Job Advertisements


av Evelina Strauss och Usama Safdar för mastersuppsatsen inom programmet Applied Data Science på Göteborgs Universitet.


De har använt öppna data från Arbetsförmedlingens Platsbank för att undersöka hur olika tekniska metoder och tekniker kan extrahera metadata ur ostrukturerad text. De har valt att undersöka fyra områden; Utbildning, Erfarenhet, Körkort samt Heltid/Deltid och utvärderat vilka av metoderna som ger bästa resultat. Arbetet är ett bra exempel på samarbete mellan akademi och myndighet där Jonas Södergren på JobTech Development formulerat myndighetens problem och också agerat handledare.


Swedish JobTech delar i år ut 10 000 kr i pris för detta arbete och du kan läsa den här.

Vi återkommer med ett webinarium där vi presenterar deras arbete och hur lösningen kan implementeras i Platsbanken.


Priset för Bästa tjänst 2022 går till:

MetaSolutions har med sin tjänst "EntryScape" under många år varit pionjärer i att ge verktyg åt aktörer som vill använda och publicera öppna data och vokabulärer. EntryScape är byggd med öppen källkod vilket innebär att det går bra att ladda ner och bygga vidare på produkten samtidigt som MetaSolutions erbjuder tjänster som drift, support och kurser.EntryScape bygger i grunden på länkade data och används idag i flera länder i Europa, bland annat av Europeiska kommissionen i EU.


Strävan att låsa in data behöver inte alltid komma sig av medvetna val av leverantörerna. Det är helt enkelt så produkter och tjänster av tradition har designats. Här fyller MetaSolutions en viktig roll genom att bygga sin tjänst på öppenhet ur alla aspekter.


 

Swedish JobTech delar för tredje året i rad ut priset där tidigare pris endast har gått till examensarbeten. I år utökade vi priset och delar ut i två kategorier, Bästa akademiska rapport samt Bästa tjänst.


JobTech-prisets övergripande kriterium är att bidra till en mer öppen och hållbar arbetsmarknad. Vi vill se en effektivare matchning, till exempel rena matchningstjänster men det kan också vara tjänster inom vägledning eller främjande av livslångt lärande.


Vi premierar lösningar som:

  • Ger möjlighet till nyskapande samarbeten på arbetsmarknaden mellan olika aktörer, till exempel offentlig sektor, civilsamhälle, näringsliv och medborgare.

  • Använder öppna data

  • Delar med sig av data och öppen källkod


コメント


Fler nyheter

bottom of page