top of page

Nominerade till JobTech-priset 2022!

Swedish JobTech delar för tredje året i rad ut priset där tidigare pris har gått till examensarbeten. I år utökar vi priset och delar ut i två kategorier;

  • Bästa examensarbete

  • Bästa tjänst


"JobTech-prisets övergripande kriterium är att bidra till en mer öppen och hållbar arbetsmarknad"

Vi lyfter fram lösningar som leder till en effektivare matchning till exempel rena matchningstjänster men det kan också vara tjänster inom vägledning eller det som främjar livslångt lärande.


Vi premierar lösningar som:

  • Ger möjlighet till nyskapande samarbeten på arbetsmarknaden mellan olika aktörer, till exempel offentlig sektor, civilsamhälle, näringsliv och medborgare.

  • Använder öppna data

  • Delar med sig av data och öppen källkod


Priset delas ut i oktober och vi kommer fram till dess att månadsvis presentera de nominerade i tjänstekategorin.


... och de nominerade är ...


Tengai automatiserar screeningfasen och ger ett validerat urval av rekryteringskandidater. Med hjälp av avancerad AI skapas ett engagemang i dialogen med sökande och håller samtidigt partiskheten borta från de tidiga stadierna av rekryteringsprocessen.

 

En helt datadriven tjänst som ger prognoser och trender på yrken och digitala spetskompetenser. Digitalskills använder öppna API:er och är helt byggd i open source. Verktyget är framtaget av Assedon för Tillväxtverket och Universitetskanslersämbetet i regeringsuppdraget Digital spetskompetens.


 

MetaSolutions har med sin tjänst "EntryScape" under många år varit pionjärer i att ge verktyg åt aktörer som vill använda och publicera öppna data. EntryScape är byggd med öppen källkod vilket innebär att det går bra att ladda ner och bygga vidare på produkten samtidigt som MetaSolutions erbjuder tjänster som drift, support och kurser.


 

I en tid då alla pratar om livslångt lärande ger ID06 en kompetensdatabas för validerade utbildningar inom byggbranschen. Dessutom innebär ID06 säkrare arbetsplatser och konkurrens på schysta villkor och minskat svartarbete genom sin branschlegitimation.

Comments


Fler nyheter

bottom of page