top of page

Samarbete kring JobTech gav direkt resultat!


Våren 2023 fick Medieinstitutets distansklass Front End Developer i uppdrag att arbeta med öppen data från Arbetsförmedlingens plattform JobTech Development. Målet var att ta fram nya effektiva och användarvänliga applikationer. Klassen fick bara två veckor på sig, men resultatet överträffade till och med beställarens höga förväntningar.

“Vi älskar öppna data och källkoder. Riktiga projekt i samarbete med kunden är en av styrkorna med yrkeshögskoleutbildningar”

Säger Nils Carlberg som är utbildningsledare på Medieinstitutet och den som initierade kontakten med JobTech Development på Arbetsförmedlingen.


Medieinstitutet har använt JobTech Developments öppna källkod och API:er i frontend-utbildningar och inkluderat dem i undervisningen. Eftersom de studerande har andra yrken bakom sig tar de med sig olika perspektiv i sina lösningar vilket är en styrka.


Medieinstitutet har därför tagit fram en modell som de ska använda i de nya spännande projekt som är på gång.Även Arbetsförmedlingens JobTech Development var mycket nöjda.

"Lärdomen i det här projektet är att med rätt förutsättningar, i form av tydliga problembeskrivningar och öppna data på plats, kan det gå väldigt fort att utveckla värdefulla e-tjänster som gynnar hela arbetsmarknaden. Jag är över lag imponerad av att studenter på några veckor skapat ett användbart resultat “

säger Jonas Södergren, tekniskt ansvarig på JobTech Development.


Läs mer om samarbetet hos Medieinstitutet och hos JobTech Development

ความคิดเห็น


Fler nyheter

bottom of page